Вакцинація проти коронавірусу в Україні: МОЗ окреслило терміни проведення
Категорія
Україна
Дата публікації

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: МОЗ окреслило терміни проведення

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: МОЗ окреслило терміни проведення
Джерело:  online.ua

Усі громадяни України отримають доступ до вакцини проти коронавірусу COVID-19 та зможуть отримати щеплення державним коштом. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підтвердив це і назвав терміни вакцинації у державі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця в ефірі телебачення.

За його словами, етапи вакцинації передбачені будуть для кожної групи населення.

"Ми плануємо закінчити вакцинацію до початку наступного року — в першому кварталі 2022 року... Повірте, зволікати ніхто не буде. Соціологічне дослідження показує, що 50-55% українців готові вакцинуватися",- пояснив Степанов.

Він додав, в цілому процес масової вакцинації триватиме відповідно до загальної кількості вакцин, які отримуватиме Україна. план не передбачений на період після березня 2022 року.

Також міністр зауважив, уряд не планує втручатися у процеси на комерційному ринку щодо використання вакцини. Відомство сприятиме цьому, коли з'явиться можливість постачання препарату на території держави.

"МОЗ не втручається в діяльність цього ринку. Виключно як регулятор доступу вакцин на ринок України: щоб вони були зареєстрованими, безпечними для використання", - резюмував політик.

Нагадаємо, поки що масова вакцинація стартувала у Сполучених Штатах, Великій Британії, Євросоюзі, Об'єднаних Арабських Еміратах, Ізраїлі та Китаї.

Як повідомляв ONLINE.UA, фахівці Anvisa (Національного агентства по нагляду за здоров’ям в Бразилії) дійшли висновку, що загальний рівень ефективності вакцини проти коронавірусу CoronaVac, яку нещодавно закупила українська влада, нижче 60%, однак вище 50%. Що важливо розуміти, CoronaVac – це вакцина, яку розробила китайська лабораторія Sinovac в партнерстві з бразильським Інститутом Бутантана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?