Валентин Резніченко: Дніпропетровська область увійшла у число лідерів зі створення нового освітнього простору в опорних школах
Категорія
Економіка
Дата публікації

Валентин Резніченко: Дніпропетровська область увійшла у число лідерів зі створення нового освітнього простору в опорних школах

Валентин Резніченко: Дніпропетровська область увійшла у число лідерів зі створення нового освітнього простору в опорних школах
Джерело:  bigmir)net

Голова Дніпропетровської обласної державної андміністраціі Валентин Резніченко повідомив сьогодні, що згідно рейтингу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Дніпропетровщина увійшла у число лідерів областей зі створення в опорних школах нового освітнього простору, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Вigmir.net.

За словами Резніченка, зараз комфортні та безпечні умови ДніпроОДА створює у майже 30 опорних школах регіону. «Їхні відмінні риси – яскраві енергозберігаючі фасади, новітнє оснащення, сучасні предметні кабінети, меблі-трансформери», - сказав губернатор.

Зокрема, новий освітній простір уже створено у Петриківській та Юр’ївській опорних школах. Продовжуються ремонтні роботи в Межівській школі, на фініші – у Солонянській. Мають набути нового виду опорні школи в Апостоловому, Божедарівці, Іларіоновому, Святовасилівці, Софіївці, Томаківці.

Проект «Новий освітній простір» – частина освітянської реформи «Нова українська школа». Це спільна ініціатива Мінрегіонбуду, Міністерства освіти і науки, а також влади на місцях. За даними Мінрегіонбуду, в Україні принципи нового освітнього простору впроваджують вже 115 шкіл. Крім Дніпропетровщини, активність демонструють Донецька, Житомирська, Рівненська області та місто Київ.

Основні принципи нового освітнього простору – мотивуюче середовище та креативний дизайн, зони для активного дозвілля, сучасне обладнання та програмне забезпечення, швидкісний Інтернет і Wi-Fi, енергоефективні технології, медіатеки, інклюзивно-ресурсні центри, безбар’єрний доступ.

«Децентралізація, ініційована Президентом Петром Порошенком, – одна з найуспішніших реформ в Україні. Її позитивні результати відчуваються і у сфері освіти. В опорних школах Дніпропетровщини створюємо належні умови для навчання. Осучаснення – як ззовні, так і зсередини. Фасади змінюємо на яскраві й енергозберігаючі, класи забезпечуємо новим обладнанням, облаштовуємо пришкільну територію, будуємо спортивну інфраструктуру. Під час реконструкції враховуємо й потреби особливих дітей. Сучасна школа й новітні технології мають бути доступними кожній дитині», – зазначив Резніченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?