"Вантаж 200": в ОБСЄ зробили гучну заяву про вбитих на Донбасі росіян
Категорія
Події
Дата публікації

"Вантаж 200": в ОБСЄ зробили гучну заяву про вбитих на Донбасі росіян

"Вантаж 200": в ОБСЄ зробили гучну заяву про вбитих на Донбасі росіян
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі за 2,5 роки зафіксувала понад два десятки машин, маркованих написом "вантаж 200", на яких вивозилися в Росію вбиті в зоні  конфлікту на Донбасі  росіяни.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.


Як заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації посол Даніель Байєр, «27 жовтня Спостережна місія ОБСЄ в Гуково і Донецьку зафіксувала, як ще один автомобіль для перевезення загиблих, позначений кодом "200", - для втрат російських військових, - перетинав кордон між Росією і територією, утримуваної сепаратистами».


«І це тільки останнє з понад двадцять таких транспортних засобів, зафіксованих за два з половиною роки - тільки тих, які були помічені», - сказав представник США при ОБСЄ. У зв'язку з цим він нагадав, що Кремль продовжує заперечувати свою безпосередню участь в конфлікті на сході України.


"Не дивлячись на те, що Росія у себе вдома визначає злочином дискусії про свої військові втрати в Україні, це не скасовує того факту, що сини Росії продовжують гинути в конфлікті, в якому їх уряд продовжує заперечувати втрати і свою центральну роль", - сказав Байєр .


Американський дипломат також закликав РФ "припинити насильство і в повній мірі виконувати домовленість про відвід військ (від лінії розмежування сторін конфлікту на Донбасі - Ред.)".


Як повідомляв ONLINE.UA,  спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зловили бойовиків ДНР на брехні про кількість постраждалих від обстрілу окупованої Макіївки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?