Варшава протестувала проти «арабських дикунів»
Категорія
Політика
Дата публікації

Варшава протестувала проти «арабських дикунів»

Варшава протестувала проти «арабських дикунів»
Джерело:  Укрінформ

У Варшаві приблизно 2 тисячі осіб взяли участь в антиіммігрантській маніфестації, яка називалася "Проти ісламізації Європи", повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Укрінформ.
Акцію протесту організували представники різних організацій правого спрямування, зокрема парламентської фракції Kukiz'15, Національного руху, партії KORWiN, Конгресу Нової правиці, представники товариств уболівальників тощо.
"Ми маніфестуємо проти ісламізації, засилля біженців, хочемо висловити протест проти прийому іммігрантів, квот європейських країн (на біженців. - Ред.), хочемо, щоб Польща залишилася Польщею, щоб у Польщі не було ісламських районів, не було пограбувань, згвалтувань, нападів, вбивств", - підкреслив під час маніфестації лідер Національного руху, депутат Сейму Роберт Вінницький.
Польський політик закликав Сейм накласти вето на попереднє рішення Ради ЄС про розподіл між країнами Співтовариства частини біженців з півдня і на європейському рівні виступати проти прийому іммігрантів.
Маніфестанти тримали різні антиіммігрантські плакати, зокрема "Плаче Англія, плаче Франція, так завершується толерантність", "Сьогодні Варшава ціла кричить - ні арабським дикунам", "Нехай кожен араб пам'ятає - для нас Польща свята справа".
За допомогою інтернет-зв'язку маніфестанти в Варшаві провели телемости з іншими містами Європи, де проходили схожі маніфестації, зокрема з німецьким Дрезденом і чеською Прагою.
Колишній польський уряд у вересні 2015 року зобов'язався прийняти 7 тисяч біженців з півдня протягом двох років. В цьому році, відповідно до проекту розпорядження польського уряду, в Польщу зможе потрапити не більше 400 біженців, які перебувають на території Греції та Італії. Перші 100 осіб повинні прибути в РП в березні.
Угруповання Kukiz'15 вже зібрало 100 з 500 тис підписів, необхідних для проведення референдуму в Польщі проти прийому біженців з півдня.
Нагадаємо, Бельгія організувала прямий рейс для повернення мігрантів до Іраку. Так само Фінляндія хоче «сортувати» мігрантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?