Варшава та Краків вже не можуть приймати біженців з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Варшава та Краків вже не можуть приймати біженців з України

Варшава та Краків вже не можуть приймати біженців з України
Джерело:  online.ua

Варшава і Краків фактично вичерпали можливість приймати українців, що залишили рідні домівки через війну.

Джерело: ДПСУ

Найбільші польські міста вже не приймають біженців

За два тижні до Кракова приїхало близько 80-100 тисяч українців. Варшава вже прийняла 200 000 тисяч біженців з України, але не в змозі прийняти більше, - повідомили в ДПСУ.

 Малопольща та Підкарпаття – це найчастіші напрямки для тих, хто тікає з України перед війною, – каже заступник мера Кракова Анджей Куліг. Він додає, що в Кракові вичерпуються можливості для розміщення біженців. Запаси продовольства теж закінчуються.

Багато людей приїхало до своїх сімей та друзів, які живуть чи працюють у Кракові.   За оцінками чиновників, до війни в Кракові було від 60 до 100 громадян України. Біженці, яких не прийняли рідні чи друзі, знаходять допомогу в пункті прийому на Головному залізничному вокзалі.

Туди на проживання було направлено близько 3,5 тисяч осіб. Органи самоврядування розміщують біженців, але й організовують для них транспорт у межах міста, а також за межі міста. Хоча охочих жити за містом, навіть за 15-20 кілометрів, немає. Біженці вважають за краще жити   в Кракові, - пояснює Даріуш Новак, речник краківського магістрату.

У Варшаві вже близько 200 тисяч українців, при тому, що населення міста - трохи менше 2 млн, і теж виникла проблема з тим, щоб знайти місця у дитсадках, школах і лікарнях всім, хто цього потребує.

У мерії розповіли, що люди зазвичай не хочуть переміщатися до менших містечок і прагнуть залишитися принаймні поблизу великих міст. Місцева влада не хоче примусово перерозподіляти людей, щоб зменшити навантаження, та сподівається, що українці-переселенці з часом самі попросять про це, шукаючи кращих побутових умов.

Станом на 10 березня з початку війни українсько-польський кордон перетнули майже півтора мільйона осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?