Вашингтон звільняє Йованович з посади посла США в Україні: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Вашингтон звільняє Йованович з посади посла США в Україні: що сталося

Вашингтон звільняє Йованович з посади посла США в Україні: що сталося
Джерело:  online.ua

Американська дипломатка Марі Йованович найближчим часом покине посаду посла Сполучених Штатів Америки в Україні. Вона завершує свою трирічну каденцію в Києві. На даний момент дата її від’їзду узгоджується, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державний департамент США.

"Пані посол Йованович завершує свій трирічний дипломатичний термін у Києві у 2019 році, як і планувалося. Підтверджена дата від'їзду" дипломата в травні узгоджується з процесом передачі президентської влади в Україні", - заявили у Держдепі.

Окрім того, у відомстві наголосили, що команда в посольстві США в Києві, а також у Вашингтоні продовжить тісно співпрацювати з українським урядом для зміцнення партнерства.

Зазначимо, що ймовірно, до призначення нового очільника диппредставництва Сполучених Штатів в Україні його обов'язки виконуватиме тимчасовий повірений. Кого буде призначено на цю кандидатуру, поки невідомо. Визначити нового посла мають найближчим часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представниця США в Україні Марі Йованович в Українській академії лідерства заявила, що в Україні можливий "польський сценарій" у разі запровадження всебічних економічних реформ та утвердження верховенства права.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?