Ватажки ДНР і ЛНР вирушили в Крим святкувати "важливу дату"
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажки ДНР і ЛНР вирушили в Крим святкувати "важливу дату"

Ватажки ДНР і ЛНР вирушили в Крим святкувати "важливу дату"
Джерело:  РІА Новини

Ватажків бойовиків так званих ДНР і ЛНР — Олександр Захарченко та Ігор Плотницький, приїхали в аннексированный Крим, щоб відзначити річницю Переяславської ради.
Про це розповів депутат Держдуми Росії Андрій Козенко, передає ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.
За словами російського депутата, делегації з окупованого Донбасу прибули на півострів на запрошення Російської громади Криму.
Ватажків бойовиків пробудуть на півострові до 20 січня, заплановано їх участь у мітингу на площі Сімферополя біля пам'ятника Богдану Хмельницькому, присвяченому річниці Переяславкой ради.

Читайте також: Ватажку ДНР заспівали під балалайку: з'явилося відео
Крім того, Захарченко і Плотницький будуть учасниками форуму "З Росією навіки".
Як відомо, Переяславська рада — загальна військова рада, скликана гетьманом Богданом Хмельницьким у Переяславі 18 січня 1654 року. Точні результати того зборів згодом були загублені і переписані російськими істориками, тому рішення, прийняті Радою, трактуються по-різному.
Деякі історики схиляються до думки, що Переяславська рада вирішила об'єднати території Війська Запорозького з Московським царством.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в соцмережах висміяли культ особистості ватажка ДНР Захарченка, який встановлюється в окупованому Донецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?