Ватажки ОРДЛО попросили Путіна про визнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Ватажки ОРДЛО попросили Путіна про визнання

Ватажки ОРДЛО попросили Путіна про визнання
Джерело:  online.ua

21 лютого офіційно стало відомо, що ватажки "ДНР" Денис Пушилін та "ЛНР" Леонід Пасічник синхронно звернулися до очільника Кремля Володимира Путіна з проханням визнати "незалежність" так званих "республік".

Джерело: російський "Інтерфакс"

Ватажки ОРДЛО Пушилін та Пасічник попросили Путіна про визнання

За словами російських журналістів, Леонід Пасічник почав стверджувати, що визнання офіційною Москвою незалежності ОРЛО "дозволить уникнути масової загибелі жителів республіки, 300 тисяч з яких - росіяни".

Зі схожою заявою виступив також Денис Пушилін.

З метою можливості повноцінного протистояння військовій агресії української влади, недопущення жертв серед мирних громадян, руйнування об'єктів інфраструктури та житлофонду від імені всього народу "Донецької народної республіки" просимо вас (Путіна) визнати "Донецьку народну республіку" як незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, - додав ватажок "ДНР".

Окрім того, останній закликав російського президента укласти з ОРДО договір "про дружбу та співпрацю у сфері оборони".

Не можна також не згадати про те, що цього ж дня, 21 лютого, представник так званої "народної міліції ДНР" Едуард Басурін також почав стверджувати, що окупантам вкрай необхідна військова допомога Росії.

Насамперед моральна допомога. Фінансова – теж я б не відмовився. Військова – теж необхідна. У різних напрямках… Люди, які живуть тут, повинні знати, що за їхньою спиною нас ніхто не зрадить, що ми є друзями... Коли люди побачать це, дихати стане легше, — заявив Едуард Басурін.

Що цікаво, речник Кремля Дмитро Пєсков навіть не захотів коментувати прохання ватажків ОРДЛО.

Окрім того, 21 лютого у Росії активно почали поширювати нічим не підтверджене повідомлення про те, що нібито дві "українські" бойові машини піхоти в’їхали на територію РФ, і що перед цим туди увійшла група якихось "українських диверсантів". Офіційний Київ уже спростував цей фейк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?