Ватажки російських найманців у ОРДЛО оголосили загальну мобілізацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажки російських найманців у ОРДЛО оголосили загальну мобілізацію

Ватажки російських найманців у ОРДЛО оголосили загальну мобілізацію
Джерело:  online.ua

19 лютого ватажки бойовиків ОРДЛО, очільники терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили про загальну мобілізацію.

Джерело: "Інтерфакс"

Ватажки "ЛДНР" оголосили загальну мобілізацію

Закликаю земляків, які перебувають у запасі, прибути у військові комісаріати. Сьогодні мною підписано указ про загальну мобілізацію, - заявив Пушилін.

Бойовик публічно звернувся до усіх чоловіків так званої "ДНР", здатних тримати в руках зброю, а також почав вимагати "встати на захист своїх сімей, дітей, дружин, матерів".

Окрім того, він запевнив, що російські найманці доб'ються "бажаної і необхідної нам усім" перемоги, "захистять" Донбас та "всіх російських людей".

Денис Пушилін та Леонід Пасічник (фото - ЗМІ бойовиків)

Пізніше стало відомо, що ватажок так званої "ЛНР" Леонід Пасічник також підписав указ про загальну мобілізацію.

Постановляю: оголосити на території Луганської народної республіки загальну мобілізацію, - сказано в його указі.

Варто звернути увагу на те, що в рамках указу забороняється виїзд за межі ОРЛО чоловікам віком від 18 до 55 років.

Що відбувається на Донбасі

У зоні ООС бойовики продовжують посилювати обстріли позицій ЗСУ та звинувачують у всьому українських бійців.

18 лютого Пушилін оголосив евакуацію мешканців ОРДО до Росії. Трохи пізніше ватажок непідконтрольних українській владі регіонів Луганської області Леонід Пасічник також оголосив про евакуацію населення на територію Росії.

Відеозвернення ватажків "ДНР" Дениса Пушиліна та "ЛНР" Леоніда Пасічника, в яких вони говорять про евакуацію населення через "загрозу з боку Києва", було записано 16 лютого за два дні до їх публікації. Це підтверджують метадані роликів.

Після цього очільник Кремля Володимир Путін наказав видати всіх, хто прибуває з ОРДЛО, грошову виплату в розмірі 10 тисяч рублів.

Цього ж дня очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков закликав мешканців тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ". Він звернув увагу на те, що українська армія лише обороняється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?