Ватажки "ЛДНР" оголосили евакуацію жителів ОРДЛО до РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажки "ЛДНР" оголосили евакуацію жителів ОРДЛО до РФ

Ватажки "ЛДНР" оголосили евакуацію жителів ОРДЛО до РФ
Джерело:  online.ua

18 лютого окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей оголосила про масову евакуацію населення в Ростовську область Росії.

Джерело: відеозвернення Пушиліна

Пушилін та Пасічник оголосили про евакуацію населення ОРДО

Ватажок незаконного збройного формування "ДНР" Денис Пушилін заявив, що сьогодні розпочинається масова евакуація людей в Росію. З таким же повідомленням виступив Леонід Пасічник, ватажок "ЛНР".

Він заявив про домовленість із керівництвом РФ розмістити їх у Ростовській області.

З сьогоднішнього дня організовано масовий централізований виїзд населення в Російську Федерацію. В першу чергу евакуації підлягають жінки, діти і люди похилого віку, - сказав він.

Також, за його словами, найближчим часом президент України Володимир Зеленський планує “віддати наказ про перехід у наступ” на Донбасі.

Важливо розуміти, що мова йде про евакуації декількох сотень тисяч людей.

Доручаю главам територій, правоохоронним органам, надзвичайним службам забезпечити організовану евакуацію соціальних об'єктів і допомогти населенню в доставці до прикордонних пунктів пропуску, - заявив Пасічник.

Також він закликав всіх "хто може тримати зброю встати на захист рідної землі".

Варто зазначити, що відеозвернення ватажків "ДНР" Дениса Пушиліна та "ЛНР" Леоніда Пасічника, в яких вони говорять про евакуацію населення через "загрозу з боку Києва", було записано 16 лютого за два дні до їх публікації. Це підтверджують метадані роликів.

МЗС України спростовує заяви бойовиків про наступ України.

Ми категорично спростовуємо російські дезінформаційні повідомлення про нібито наступальні операції України або диверсії на хімічних підприємствах. Україна не проводить і не планує таких дій на Донбасі. Ми повністю віддані виключно дипломатичному врегулюванню конфліктів, - написав очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Ситуація на Донбасі продовжує загострюватися

У штабі ООС повідомили, що станом на 14:00 бойовики на Донбасі вже 45 разів порушили режим "тиші". Більше 20 населених пунктів опинилися під вогнем.

Весь цинізм ситуації полягає в тому, що противник веде артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщує свої артилерійські системи поблизу житлових будинків, - йдеться у повідомленні.

Під обстріл потрапила також колона з гуманітарною допомогою ООН. Це відбулося, коли гумконвой перетинав КПВВ "Щастя".

Чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні, - розповів головнокомандувач ЗСУ Залужний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?