Ватажок ДНР видав нову заяву про Україну і пенсії
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажок ДНР видав нову заяву про Україну і пенсії

Ватажок ДНР видав нову заяву про Україну і пенсії
Джерело:  ДАН

Ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко

заявив, що Україна зобов'язана здійснювати соціальні виплати жителям окупованих територій.


Про це він заявив в ході "онлайн-конференції з жителями Донбасу", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських сайтів.


До ватажка бойовиків звернулися з питанням, чи буде проведена виплата пенсії за час відсутності на території так званої ДНР, на що Захарченко відповів: "Пенсія, яку ви не отримували 15 місяців, була відібрана у вас не "Донецькою Народною Республікою". Її відібрала Україна".


"Сьогодні ведеться робота в тому числі і на міжнародному рівні, щоб зобов'язати Україну виплатити всі борги по пенсіях, соціальних виплатах, зарплатах бюджетникам і всього іншого, чого Україна незаконно позбавила наших жителів. Робота ця вже приносить свої плоди, і, я впевнений, рано чи пізно Україна виплатить народу ДНР все, що повинна, в тому числі і компенсацію за руйнування житла, збитки підприємств, знищену інфраструктуру. Це борг України", - підкреслив бойовик.


"За законами ж нашої держави відновлення виплати пенсії особам, які виїжджали за межі Донецької Народної Республіки і повернулися на постійне місце проживання, проводиться з 1 числа місяця, наступного за місяцем подачі заяви. Виплата сум пенсій за минулий час нормами законодавства не передбачена", - додав Захарченко.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Олександр Захарченко визнав, що Росія не прагне приєднувати окуповані бойовиками території України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?