Ватажок ДНР вразив новою фантазією про "провокації України"
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажок ДНР вразив новою фантазією про "провокації України"

Ватажок ДНР вразив новою фантазією про "провокації України"
Джерело:  РІА Новини

Ватажок бойовиків так званої ДНР Олександр Захарченко заявив, що  збройна місія ОБСЄ на окупованій території Донбасу  може стати інструментом для провокацій з боку України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Українські диверсанти можуть вбити на нашій території представника ОБСЄ і, зрозуміло, звинуватити в цьому нас", - сказав Захарченко.
Він заявив, що на кожного представника ОБСЄ виділить трьох озброєних бойовиків.


"З огляду на той факт, що західні спостерігачі у всіх бідах звинувачують нас і відбілюють Київ, ми не хочемо їм підігравати. Чим менше у Києва можливостей здійснювати провокації, тим спокійніше. Я розумію, що на кожного збройного представника ОБСЄ мені доведеться виділити трьох озброєних представників правоохоронних органів, щоб їх самих охороняти. Представники ОБСЄ будуть охороняти гостей і спостерігачів, а ми будемо охороняти представників ОБСЄ", - повідомив ватажок бойовиків ДНР.
Захарченко також вважає, що в нормандський формат потрібно включити бойовиків або виключити з нього Україну.
"Найефективніше була б формула "2 плюс 3", відповідно до якої є дві сторони конфлікту - Україна і Донбас - які повинні вести між собою прямі переговори, і є три міжнародних посередника, тобто Росія, Німеччина і Франція, які виступають гарантами цих переговорів. Це логічно. Так що треба або Донбас ввести в нормандський формат, або Україну з нього вивести", - зазначив він.
За його словами, без цього Київ продовжить "маніпулювати ситуацією" в ході процесу переговорів в нормандському форматі.
Як повідомляв ONLINE.UA, на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", яка пройшла 19 жовтня в Берліні, президент України Петро Порошенко не церемонився в спілкуванні з главою російської держави Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?