Ватажок ДНР заявив про велику війну і висунув Україні ультиматум
Категорія
Події
Дата публікації

Ватажок ДНР заявив про велику війну і висунув Україні ультиматум

Ватажок ДНР заявив про велику війну і висунув Україні ультиматум
Джерело:  izvestia.ru

Один з ватажків так званої ДНР Денис Пушилін

заявив, що якщо "українська влада не буде дотримуватися Мінських угод", то терористи відновлять великомасштабні бойові дії на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Известия.


"Ситуація загострюється з кожним днем. Ніяких зрушень після чергових переговорів щодо політичного врегулювання немає. Обстановка залишається напруженою, в будь-який момент вона може спалахнути і перерости в повноцінні бойові зіткнення. Україна не виконує своїх зобов'язань і у військовій, і в політичній сфері. Це бачимо не тільки ми, це бачать наші громадяни, які поставили свої підписи під петицією до Ради Безпеки ООН про невиконання угод Києвом. Таких людей в ДНР понад 320 тисяч. За останні 5-6 днів ситуація загострилася максимально. І якщо Україна не буде дотримуватися хоча б перших трьох пунктів «Мінська-2», в Донбасі дуже скоро відновляться відкриті зіткнення", - сказав один із ватажків так званої ДНР.


За словами бойовиків, Україна нібито "не виконує" такі пункти Мінських угод:


  • негайне і всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей України та його суворе виконання;

  • відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на рівні відстані з метою створення зони безпеки шириною мінімум 50 км один від одного;

  • забезпечення ефективного моніторингу та верифікації режиму припинення вогню і відведення важкого озброєння з боку ОБСЄ з першого дня відведення.


Крім того, так званий "депутат Народної ради ДНР" Мирослав Руденко заявив, що у бойовиків ДНР і ЛНР "вистачить сил на гідну відповідь" у разі "поновлення воєнних дій з боку України".


"У разі повномасштабної агресії з боку України у двох республік вистачить сил на гідну відповідь. Нам ніхто не забороняв оборонятися. Військові дії Києва зустрінуть відсіч", - сказав терорист.


Нагадаємо, раніше

російська сторона Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) вперше підтвердила обстріл з боку бойовиків ДНР і ЛНР в зоні АТО на Донбасі

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?