Ватикан канонізував Мати Терезу: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Ватикан канонізував Мати Терезу: з'явилися фото

Ватикан канонізував Мати Терезу: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск  в ході консисторії в Апостольському палаці Ватикану оголосив про канонізацію Терези Калькутської.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Associated Press.


Церемонія канонізації відбулася 4 вересня, напередодні 19-ї річниці з дня смерті Матері Терези. Під час святкової меси на площі Святого Петра у Ватикані, яку очолив Папа Римський Франциск, були присутні більше 100 тисяч віруючих з різних країн світу.


Оплески віруючих вибухнули на площі Святого Петра ще до того, як Папа закінчив зачитувати обряд канонізації, повідомляє Associated Press.


«Папа Франциск проголосив матір Терезу святою, вшанувавши маленьку черницю, яка дбала про найбільш знедолених, яка пішла на периферію для пошуку бідних, поранених душ», - йдеться в повідомленні.


Відзначається, що на месу з нагоди канонізації приїхали керівники 13 держав і урядів, включаючи іспанську королеву Софію, а також 1500 бездомних і сотні сестер милосердя.


Мати Тереза ​​Калькуттская - католицька черниця, засновниця жіночої чернечої конгрегації "Сестри Місіонерки Любові", що займається служінням бідним і хворим. Лауреат Нобелівської премії миру. Народилася 26 серпня 1910 року в Скоп'є в Республіці Македонія. Померла 5 вересня 1997 року на Калькутті в Індії.


Ватикан визнав два чуда зцілення, які, на думку церкви, відбулися завдяки молитвам Матері Терези. Ці чудеса дозволили зарахувати черницю до лику святих.


У 2003 році папа Іоанн Павло II провів перший етап її канонізації - беатифікацію.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в 2016 році на честь Ювілейного року Римо-католицької церкви була відібрана спеціальна група ченців і священиків, чия місія, - відпускати гріхи особливої тяжкості. До групи входять 1100 осіб, названих Папою Франциском "місіонерами милосердя".










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?