Ватикан оголосив остаточне рішення щодо одностатевих шлюбів
Категорія
Світ
Дата публікації

Ватикан оголосив остаточне рішення щодо одностатевих шлюбів

Ватикан оголосив остаточне рішення щодо одностатевих шлюбів
Джерело:  online.ua

Нещодавно світ вразила новина про те, що Папа Римський нібито підтримав легалізацію одностатевих шлюбів, що викликало резонанс не тільки в релігійному співтоваристві. Як виявилося, це не офіційна позиція Ватикану, та й сам понтифік не змінював свого ставлення до гомосексуальних людей або одностатевих союзів. 15 березня Ватикан опублікував офіційну відповідь з цього питання на кількох мовах після звернень священнослужителів. У ній говориться, що церква не може благословляти одностатеві шлюби, тому що вони являють собою гріх. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Vatican News.

"Церква нагадує, що Бог не припиняє благословляти кожного зі своїх дітей, мандрівних по цій землі, оскільки для нього ми важливіше всіх гріхів, які могли б зробити. Але він не благословляє і не може благословити гріх", - йдеться в офіційній відповіді Ватикану.

Пресслужба Святого Престолу підкреслила, що Папа Франциск був проінформований і підтримав таку відповідь, яка була підписана префектом кардиналом Луїсом Ладарія і секретарем архієпископа Джакомо Моранді. При цьому в Конгрегації доктрини віри відзначили, що заборона одностатевих шлюбів не виключає можливості давати "благословення окремим людям з гомосексуальними нахилами". Там також нагадали, що церква вважає гріхом будь-яку сексуальну практику до шлюбу, в тому числі між чоловіком і жінкою, навіть якщо в цих відносинах присутні "позитивні елементи".

Нагадаємо, чутки про визнання Ватиканом одностатевих шлюбів пішли після прем'єри документального фільму Франциск російського режисера Євгена Афінєєвського, який представили 21 жовтня на Римському кінофестивалі. У картині Папа Римський закликав прийняти "закон про громадянські союзи", який дозволить представникам ЛГБТ-спільноти узаконити відносини, оскільки вони - "це діти Божі, які мають право на сім'ю".

У Ватикані відразу ж пояснили, що Папа Римський мав на увазі право гомосексуалів бути прийнятими їх сім'ями в якості дітей і братів. Говорячи ж про одностатеві шлюби, він допустив прийняття державних законів про громадянські одностатеві союзи, що може дозволити їм користуватися пільгами і послугами, наприклад, в охороні здоров'я. Але при цьому, як запевнили у Ватикані, понтифік відмовився схвалити ці шлюби, але його слова вирізали з фільму.

Важливо відзначити, Римсько-католицька церква вважає гріховними гомосексуальні акти і закликає сексуальні меншини до цнотливості. Папа Римський, коли ще був єпископом і служив в агрентинській церкві Буенос-Айреса, виступав проти легалізації одностатевих союзів, але недавно визнав, що католицька церква повинна попросити вибачення у геїв за те, що погано ставилася до них в минулому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський назвав секс і хорошу їжу божественним задоволенням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?