Важлива організація відкрито визнала роль Путіна у війні на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Важлива організація відкрито визнала роль Путіна у війні на Донбасі

Важлива організація відкрито визнала роль Путіна у війні на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представник США в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Деніел Баєр вважає, що конфлікт на Донбасі активно розпалює і підтримує Росія.
Про це він заявив в інтерв'ю Atlantic Council, переклад якого зробив ONLINE.UA.
"За останні два з гаком роки ми бачили повторювані події - коли росіяни в політичному плані не отримують бажаного в конкретний момент, потік боєприпасів і важкого озброєння на передову зростає і, очевидно, що порушення режиму припинення вогню залежать від потоку цих боєприпасів. За цей час ми неодноразово бачили, що застосування насильства використовується в якості політичного інструменту... Припинення такої тенденції в інтересах обох сторін - як людей, що живуть в Росії, особливо якщо це недалеко від російсько-українського кордону, так і тих, хто живе в зоні конфлікту на сході України", - сказав Баєр.

Читайте також: Стало відомо про серйозний успіх українських бійців на Донбасі: опубліковано відео
Він також розповів, чи вважають в ОБСЄ обидві сторони - Росію і Україну - відповідальними за порушення Мінських угод.
"У зоні бойових дій, безсумнівно, вам потрібні неупереджені очі і вуха. ОБСЄ обмежують, зокрема, з боку підтримуваних Росією сепаратистів. Її доступ до місць для спостереження обмежений; її дрони глушать або збивають, тому те, що вони (спостерігачі, - ред.) бачать - неповна картина. Але дані ОБСЄ показують, що її діяльність все частіше і більш широко обмежується підтримуваними Росією сепаратистами, ніж контрольованою українською владою стороною на лінії зіткнення, що наводить на думку, що Росія і сепаратисти приховують більше, і що більше порушень режиму припинення вогню відбувається з їх боку", - заявив представник ОБСЄ.
За його словами, більшу кількість провокацій влаштовують бойовики, яких підтримує РФ.
"Я впевнений, що були випадки, коли погана поведінка або нещасні випадки або відповідні реакції на одне порушення тягли за собою інше. Українці відкрито заявляють про те, що на певних ділянках вони стріляють в порядку самооборони. Будь-які постріли технічно є порушенням режиму припинення вогню, але факти говорять про те, що переважаюча кількість провокацій і обмежень відбувається з боку підтримуваних Росією сепаратистів", - сказав Баєр.
Представник ОБСЄ додав, що Росія відповідальна за розпалювання і ведення війни на Донбасі.
"Важливо пам'ятати, що в ситуації є жертва і агресор. Якщо ви і я укладаємо договір, що не будемо один одного ображати, після чого ви намагаєтеся мене задушити, а я відбиваюся - ступінь нашої провини в порушенні цієї угоди не однаковий. Насправді цього конфлікту не було б без рішень і дій Москви, яка його почала і підтримувала протягом останніх двох з гаком років", - сказав він.
Більше читайте в інтерв'ю Деніеля Баєра на ONLINE.UA: Мы перестали угадывать мысли Путина - в ОБСЕ сделали громкое заявление о России и войне в Украине.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?