Важливо боятися: снайпер з АТО розповів про психологію на війні
Категорія
Події
Дата публікації

Важливо боятися: снайпер з АТО розповів про психологію на війні

Важливо боятися: снайпер з АТО розповів про психологію на війні
Джерело:  online.ua

Перебуваючи на передовій бойових дій важливо не забувати про страх.


Про це снайпер із зони АТО Ярослав Лапін з позивним "Скат" розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


На думку снайпера, не можна бути готовим до перших бойових дій і першого пострілу. "Коли готують снайперів, кажуть, що перший постріл зробити складно. Що це важко - вперше вбити людину. Але коли я побачив свою першу ціль - у мене навіть на секунду не виникло замішання, сумнівів - натискати курок чи ні. Може тому, що ми вже були в пеклі. Ми вже переживали обстріли, перестрілки", - підкреслив Лапін.


Читайте також: Першу свою гвинтівку я забрав у ворожої снайперки - розповідь бійця АТО


"Реальність від очікувань відрізняється дуже сильно. Починаючи від того, що тут, в мирному житті, ми можемо навіть не замислюватися про це, але там, на війні, ти повинен все робити сам. Абсолютно все, починаючи від зброї, яку ти повинен сам підготувати", - підкреслив Скат.


"І знаєте, що ще дуже важливо?, - продовжив боєць АТО. - Важливо боятися. Головне - щоб в людині був страх. Тому що якщо страху не буде - це "двохсотий" без варіантів".


"Я до сих пір боюся. І це головне. Цей страх змушує людину шукати можливості вижити. Візьмемо мою професію - снайпер. Саме страх змушує снайперів робити щось, що б відрізнити його від інших людей, від інших снайперів. Тому що перше завдання снайпера - вбити другого снайпера. Не конкретно зняти когось, а нейтралізувати іншого снайпера", - резюмував Ярослав Лапін.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Снайпер-ветеран АТО: коли я побачив свою першу ціль, у мене ні на секунду не виникло сумнівів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?