Вбивство Гандзюк: суд нарешті виніс вирок виконавцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Вбивство Гандзюк: суд нарешті виніс вирок виконавцям

Вбивство Гандзюк: суд нарешті виніс вирок виконавцям
Джерело:  online.ua

Покровський райсуд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством обвинувачених у нападі на громадську діячку Катерину Гандзюк і призначив їм покарання. Рішення було зачитане на засіданні 6 червня, передає ONLINE.UA.

Зазначається,що координатора нападу на Гандзюк Сергія Торбіна засудили до 6 років і 6 місяців позбавлення волі, а безпосереднього нападника Микиту Грабчука - до 6 років в'язниці. Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський отримали вирок - 4 роки ув’язнення, Віктор Горбунов - 3 роки.

Окрім того, усіх обвинувачених зобов’язали сплатити 50 тис. грн на покриття судових витрат.

Обвинувачені раніше визнали свою провину, а прокуратура змінила їм підозру з убивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

"За даними обвинувачення, Сергій Торбін на замовлення осіб, імена яких не називалися, схилив інших обвинувачених – Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова – до участі в замаху",- йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Державному департаменті США жорстко засудили напади на активістів громадянського суспільства  та закликали залучити до відповідальності вбивць Каті Гандзюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?