Вбивство Мотороли: стало відомо про розбірки у бойовиків ДНР
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство Мотороли: стало відомо про розбірки у бойовиків ДНР

Вбивство Мотороли: стало відомо про розбірки у бойовиків ДНР
Джерело:  online.ua

Смерть бойовика Арсенія Павлова (позивний "Моторола")

спричинила конфлікт між керівництвом "МДБ" ДНР і "МВС", які звинувачують один одного в бездіяльності і некомпетентності.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.


"Ліквідація 16.10.2016 р. в Донецьку одного з ватажків бандформувань ДНР "полковника" Павлова (позивний "Моторола") стала причиною конфлікту між керівництвом "МДБ" і "МВС" ДНР. На екстренній нараді "керівників силових відомств ДНР" представники керівництва "МДБ" нагадали про свої недавні попередження про наявність в Донецьку "низки професійно підготовлених українських ДРГ", що нібито не змусило "МВС" ДНР вжити вичерпних заходів для їх нейтралізації. У свою чергу керівництво "МВС" ДНР звинуватило "МГБ" в бездіяльності, вказавши, що пошук і знешкодження ДРГ не входить в компетенцію "правоохоронців", і запропонувавши терміново змінити керівництво "контррозвідки" і "антитерористичних підрозділів" в складі "МДБ", - написав Тимчук.


За його словами, ряд членів так званого "МДБ" скептично ставляться до того, що "Моторолу" ліквідувала українська ДРГ.


"Одночасно в середовищі пересічних співробітників "МДБ" до версії про причетність до знищення Павлова української ДРГ ставляться скептично, вказуючи, що в разі подібної операції українські диверсанти обрали б більш простий спосіб ліквідації, що не вимагає проникнення в будівлю і мінування ліфта; поширюються чутки про ліквідацію "Мотороли" силами якоїсь "спецгрупи ФСБ РФ", - підкреслив експерт.


Він також зазначив, що наразі в окупованому Донецьку проходить операція, всі силовики приведені в повну бойову готовність.


"В даний час в місті проходить операція під керівництвом «МГБ». У «ДНР» органи військового управління (штаби частин і підрозділів ОК "Донецьк" (1-й АК ДНР), "республіканської гвардії", підрозділів "МДБ" і "МВС") приведені в підвищені ступені готовності", - написав Тимчук.


За його словами, деякі бойовики також поширюють чутки, ніби президент України Петро Порошенко наказав зробити "зачистки" в ДНР і ЛНР до кінця року.


"Одночасно поширюються чутки про те, що на нещодавній нараді українських силовиків Порошенко поставив завдання силового вирішення проблеми ЛДНР до кінця 2016 р. Чутки підкріплюються міфічними "даними військової розвідки ДНР"про прибуття в підрозділи ЗСУ на передовій великої кількості "американських озброєнь і техніки", - зазначив експерт.


Як повідомляв ONLINE.UA, 16 жовтня в Донецьку був убитий бойовик "Моторола". Згідно з офіційною версією,

в ліфті спрацював дистанційний вибуховий пристрій

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?