Вбивство одіозного ватажка бойовиків ДНР: хакери розкопали цікаві деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство одіозного ватажка бойовиків ДНР: хакери розкопали цікаві деталі

Вбивство одіозного ватажка бойовиків ДНР: хакери розкопали цікаві деталі
Джерело:  InformNapalm

У мережі були опубліковані нові документи про подробиці загибелі командира банди "Привид" Олексія Мозгового, який був ліквідований у травні 2015 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на InformNapalm.
На думку волонтерів, з Мозгового зробили керовану політичну фігуру, але він був не потрібен Кремлю як політик.
"Непотрібну активність помітили московські куратори, і подальша доля Мозгового була вирішена", - вважають вони.
Додамо, що за офіційною версією «влади ЛНР» ліквідація Мозгового - справа рук «української ДРГ», але неофіційно бойовики пов'язують його вбивство з Плотницьким і кураторами з ФСБ.
23 квітня 2015 року люди Мозгового відправили з російського Донецька в український Мін'юст документи на реєстрацію громадської організації «Народне відродження». Організація повинна була бути зареєстрована на Андрія Козлова (контррозвідка бригади «Привид»), Ганну Самелюк (прес-секретар) і Олексія Мозгового (комбриг «Привида»).


З грудня 2014 року Мозговий активно спілкувався з інформаційним активістом під псевдонімом «Діва».
А 14 травня 2015 року «Діва» відправляє лист до Адміністрації Президента РФ і пропонує Мозгового з його організацією в якості третьої сили на Донбасі, з якою можуть домовлятися в Росії, Україні і в усьому світі.
«Мабуть, звернення безпосередньо до Путіна трохи сплутало плани московських кураторів на Донбасі, і Мозгового вирішено було прибрати. Він був потрібен як польовий командир, а ось ліпити з нього самостійного політика ніхто не збирався», - припустили волонтери.


Нагадаємо, 23 травня 2015 року автомобіль Мозгового був підірваний і обстріляний на трасі Алчевськ - Луганськ. Це стало вже другим замахом на нього в 2015 році.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Донецьку сотні людей прийшли попрощатися з ліквідованим ватажком банди "Спарта" Арсенієм Павловим-Моторолою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?