Вбивство одного з ватажків ЛНР: з'явилася дуже цікава деталь
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство одного з ватажків ЛНР: з'явилася дуже цікава деталь

Вбивство одного з ватажків ЛНР: з'явилася дуже цікава деталь
Джерело:  online.ua

Ватажок "народної міліції ЛНР" Олег Анащенко, який вранці 4 лютого загинув в Луганську під час вибуху автомобіля, міг змінити ватажка угруповання Ігоря Плотницького на його посаді.


Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.


Читайте також: Падіж триває: соцмережі відреагували на підрив ватажка бойовиків в Луганську


"Усунули Анащенко. Це одна з найбільш впливових і вагомих фігур в ієрархії проросійських терористичних структур на Донбасі. За своїм впливом серед силовиків ЛНР в даний час з Анащенко змагався тільки начальник "Міністерства державної безпеки ЛНР" Леонід Пасічник. За участю Пасічника відбувалися всі резонансні ліквідації бойовиків в ЛНР, які здійснюють російські спецслужби силами найманців, таких як ПВК "Вагнер". Тепер в керівництві ЛНР залишилося тільки дві фігури, що самостійних впливають на силовиків і мають самостійні контакти з російськими "кураторами" - це Плотницький і Пасічник. І щось підказує, що розбирання бандитів в Луганську триватимуть, поки хтось із них не добереться до свого суперника", - написав Бутусов.


За його словами, Анащенко очолював "щось на зразок міністерства оборони" угруповання і був найбільш близький до російського військового командування, мав самостійні контакти, зв'язки. "І Анащенко міг бути одним з найбільш ймовірних кандидатів для заміщення не популярного Плотницького. Але вже не стане", - підкреслив журналіст.


"Ворог звичайно, знову розповідає без будь-яких доказів про міфічні "українські ДРГ", жодну з яких насправді не виявили, незважаючи на численні вбивства ватажків бойовиків. Їх там немає", - резюмував Юрій Бутусов.


У мережі обговорили слова журналіста:





Як повідомляв ONLINE.UA,  в ЛНР у вбивстві Анащенко традиційно звинуватили "українських диверсантів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?