Вбивство Шеремета: Колишній СБУшник Устименко 15 травня буде допитаний - Порошенко
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство Шеремета: Колишній СБУшник Устименко 15 травня буде допитаний - Порошенко

Вбивство Шеремета: Колишній СБУшник Устименко 15 травня буде допитаний - Порошенко
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко розповідаючи про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета на прес-конференції у Києві, заявив, що  екс-співробітник СБУ Ігор Устименко, викликаний на допит.

Як повідомляє ONLINE.UA, Порошенко підтвердив інформацію, що Устименко було звільнено ще у 2014 році.

Читайте також: У справі вбивства Шеремета прослідковується некомпетентність силовиків – Шлінчак

"Щодо Устименка я отримав інформацію від Грицака, що він був звільнений 2014 року. В понеділок пан Устименко викликаний на допит", - заявив Порошенко.

Також Порошенко надав кілька фактів про розслідування вбивства відомого журналіста.

"Я знав і любив Павла, можу сказати, що ми з ним товаришували. Для мене було шоком та терористична атака і цинічне вбивство, яке відбулося. Останній раз живим я його бачив після попередньої моєї прес-конференції. Перші кроки були мої, щоб максимально залучити найкращих фахівців. Я звернувся до низки посольств, дякую що відгукнулися. Представники ФБР були долучені до цієї справи. В цілому я чекав більшого результату, я незадоволений, що досі немає вбивці і він не притягнений до відповідальності. Дякую журналістам за розслідування, я одразу подзвонив Князєву після оприлюднення матеріалів і попросив з ними зустрітися і долучити до справи", - розповів глава держави.

Порошенко додав, що зустрічався із слідчою групою щодо розслідування вбивства Шеремета шість разів.

Також близько двох тижнів тому, повідомив Порошенко, він зустрічався із мамою та донькою Шеремета.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті вибуху авто, за кермом якого він перебував.

Раніше речник Нацполіції Ярослав Тракало розповів, що через 9 місяців після вбивства журналіста Павла Шеремета слідство розглядає 5 версій.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишній співробітник СБУ Ігор Устименко, якого бачили на місці вбивства журналіста Павла Шеремета у ніч перед злочином, не відповідає на запитання про те, чи працював він у відомстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?