Вбивство Шеремета: у Авакова розповіли, яку версію вважають слабкою
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство Шеремета: у Авакова розповіли, яку версію вважають слабкою

Вбивство Шеремета: у Авакова розповіли, яку версію вважають слабкою
Джерело:  korrespondent.net

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко розповів про поточні версії слідства з приводу убивства журналіста Павла Шеремета.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Геращенко korrespondent.net.
«Я знав Павла Шеремета недостатньо близько, але при цьому ми з ним спілкувалися на різні теми, в тому числі і політичні. Коли стався вибух і з'явилися повідомлення про його вбивство, перша думка, яка прийшла мені в голову, що це, можливо, планове інсценування, зроблене за домовленістю з правоохоронними органами, щоб провести якусь оперативну комбінацію або перевірку», - розповів Геращенко.
«Бувають такі випадки: правоохоронні органи розігрують оперативну комбінацію, інсценування вбивства, щоб вийти на кілера і замовника. Аналогічну операцію недавно провели в Одесі, і я в перші хвилини подумав, що з Шереметом та ж ситуація. Але, на жаль, я дізнався, що це правда і Павло загинув. Це був шок!», - продовжує радник глави МВС.
«Не можу уявити, що в роботі Шеремета могло бути такого, що б свідчило про його конфлікт зі злочинним угрупуванням. Взагалі, це все дивно. Сьогодні розглядається багато версій, одна з них - історія його взаємин з Російською Федерацією, де він жив до 2011-12 року, і ті зв'язки, які у нього там були», - розповідає Геращенко.
«Павло регулярно їздив в РФ, і зараз слідство по крупицях намагається зрозуміти, хто його контактери в Росії, які питання він обговорював. Заступник генерального прокурора Анатолій Матіос повідомив, що Шеремет незадовго до загибелі зустрічався в Москві з Олександром Клименком (міністром доходів і зборів в уряді Миколи Азарова, 2012-2014 - Ред)», - продовжує Геращенко.
«У справі Шеремета поки багато білих плям, неясний мотив. Слідство шукає тих двох осіб, умовно названих "чоловік і жінка", які фігурують на відеозаписі і виробляють маніпуляції навколо машини Шеремета. Це були професіонали високого рівня. І, звичайно ж, всі адекватні люди хотіли б, щоб і замовники, і виконавці цього злочину були знайдені», - вважає радник Авакова.
«Також розглядається версія дії російських спецслужб для дестабілізації ситуації в країні. Але ця версія є неповною, не має вагомих доказів. Яка конкретно версія виявиться вірною, покаже слідство», - робить висновок Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA,  вранці 20 липня в результаті вибуху машини в Києві загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Авто належало керівникові видання "Українська правда" Олені Притулі, якої в момент вибуху в машині не було.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?