Вбивство Вороненкова в Києві: Луценко розповів цікаві подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство Вороненкова в Києві: Луценко розповів цікаві подробиці

Вбивство Вороненкова в Києві: Луценко розповів цікаві подробиці

Вбивця  застреленого в Києві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова  Павло Паршов незадовго до скоєння злочину був в окупованому бойовиками ДНР Донецьку.


Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Генпрокурора німецькому виданню Bild.


"Раніше він служив у Національній гвардії МВС України. 6 березня вбивця був на окупованій території, а саме в місті Донецьк. Це дало підстави президенту і мені підозрювати в цьому Росію. Нацгвардійцям, в тому числі колишнім, заборонено знаходитися в цьому районі", - підкреслив Луценко.


Читайте також: Вбивцю Вороненкова поховали за незвичним обрядом: опубліковані фото


Також глава ГПУ зазначив, що в квартирі, де Паршов зупинився разом з двома іншими людьми, були проведені обшуки, але через розслідування більше подробиць він розповісти не може.


"У Росії є мотив. По-перше, Вороненко хотів створити в Києві Центр опору, щоб викривати корупцію в російській спецслужбі ФСБ. Йшлося також про незаконний обіг наркотиків. А по-друге, кілер мав стосунки з терористами, які зараз знаходяться на непідконтрольній Україні території. Я не кажу, що вбивця був російським агентом. Але він міг їм бути протягом багатьох років вже під час свого перебування в українській Нацгвардії. Коли ми візьмемо його спільників, то будемо знати більше", - заявив Луценко.


Нагадаємо,  екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков був застрелений в центрі Києва, на вулиці Пушкінській, після виходу з готелю "Прем'єр-Палас".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в МВС заявили, що вбивця Дениса Вороненкова був агентом російських спецслужб, впровадженим в силове відомство України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?