Вчені: краще привчати дітей до спорту з дитинства
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені: краще привчати дітей до спорту з дитинства

Вчені: краще привчати дітей до спорту з дитинства
Джерело:  Еспресо

Група вчених з Університету Колорадо, США, зробили заяву про те, що регулярні фізичні навантаження позитивно впливають на обмін речовин в організмі і роботу головного мозку дитини, і користь від цього зберігається на все життя, передає Эспрессо.TV.
Учені провели серію експериментів на лабораторних щурах. Вони виявили, що у тварин, які з раннього віку вели активний спосіб життя, склад мікробіоми був іншим, ніж у дорослих щурів і малорухомих гризунів. Відмінності зберігалися навіть у тому випадку, якщо дорослі тварини починали вести активний спосіб життя.
Автори показали, що регулярна фізична активність в дитинстві впливає на кишковий мікробіом, викликаючи зміни його складу, що позитивно позначається на розвитку як імунної системи, так і функцій головного мозку. Поки вченим не вдалося з'ясувати механізм впливу, проте вони рекомендують залучати дітей до спорту якомога раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?