Вчені намагаються створити новий штам коронавірусу - сенсаційна новина
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені намагаються створити новий штам коронавірусу - сенсаційна новина

Вчені намагаються створити новий штам коронавірусу - сенсаційна новина
Джерело:  online.ua

Дослідники з Національного інституту алергії та інфекційних хвороб США працюють над створенням нового штаму COVID-19. Цю інформацію вже підтвердив найвпливовіший фахівець з інфекційних хвороб у США Ентоні Фаучі. Наголошується, що науковці створюють новий штам коронавірусу для того, аби мати змогу повноцінно протестувати експериментальну вакцину проти коронавірусу на людях. Що цікаво, вчені назвали цей підхід "План D". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

"Штучний штам застосовують на людях зазвичай тоді, коли вірус не циркулює масштабно. Відтак, як зазначив Фаучі, у випадку з коронавірусом цей метод може і не знадобитися. Втім, аби не гаяти багато часу в майбутньому, вчені вирішили зробити "попередні кроки" на випадок, якщо цей метод таки знадобиться", - йдеться в повідомленні.

За словами вчених, у випадку необхідності цього дослідження, випробування пройдуть за лічені місяці. Експерти звертають увагу на те, що якщо для повної оцінки вакцин-кандидатів або терапевтичних засобів від SARS-CoV-2 потрібно буде інфікувати людей новим штамом, то інститут вивчить усі технічні й етичні аспекти цього методу.

Нагадаємо, що ще декілька місяців тому стало відомо, що плазма крові перехворілих пацієнтів з COVID-19 може допомогти важкохворим пацієнтам. Нове дослідження вкотре це підтвердило. Авторитетне видання MedicalXpress звернуло увагу на те, що попередній аналіз поточного дослідження, до якого було залучено понад 300 пацієнтів із COVID-19, демонструє, що лікування плазмою крові є безпечним та ефективним. Варто зазначити, що Всесвітня організація охорони здоров’я створила перелік вакцин від коронавірусної інфекції, що перебувають на завершальному етапі випробувань – їх є 9.

Як повідомляв ONLINE.UA, у п’ятницю, 14 серпня,  зафіксували 1732 нових випадки зараження коронавірусом  — це абсолютний антирекорд з початку пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?