Вчені нарешті дізналися, яких людей більше - добрих чи злих
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені нарешті дізналися, яких людей більше - добрих чи злих

Вчені нарешті дізналися, яких людей більше - добрих чи злих
Джерело:  online.ua

Американські вчені прийшли до висновку, що добра в людях набагато більше, ніж зла. Психологи зібрали групи добровольців з різних частин Америки і провели особистісні тести, передає ONLINE.UA з посиланням на Frontiers.

Зазначається, що в опитуванні взяли участь 1518 осіб. Вчені хотіли зрозуміти, які риси переважають у цих людей – темні чи світлі.

Як відомо, темна тріада особистості – це група рис, яка включає в себе нарцисизм, макіавеллізм і психопатію. У світлу тріаду вчені включили гуманізм, кантіанство (люди сприймаються не як засіб досягнення мети, а як самоціль) та віру в добро.

"Спочатку добровольці відповідали на традиційні питання про рівень освіти, фінансовий бік життя, сімейний стан і т. д. Потім психологи по черзі виміряли переважання у них темних і світлих рис.Виявилося, що в середньому люди в 1,3 рази ближче до світлої тріаді, ніж до темної. Справжніх лиходіїв у вибірці практично не було", - сказано в повідомленні.

За словами психологів, світла тріада не виключає темну, і навпаки. Людина може мати ознаки обох груп рис, але одна з них неминуче переважає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти з Університету Бригам Янґу прийшли до висновку, що недостатня кількість сну змушує людей поводитися егоїстично та не брати участь у житті суспільства. Щоб з’ясувати це, їм довелося опитати 1117 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?