Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника

Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника
Джерело:  online.ua

Група вчених з Університету Саутгемптона нарешті змогла знайти причину масового зникнення кораблів в Бермудському трикутнику. Вони стверджують, що це пов'язано з частим виникненням в даному регіоні так званих "хвиль-убивць", передає ONLINE.UA з посиланням на Daily Star.

Вказано, що ці поодинокі гігантські хвилі до 30 метрів у висоту є вкрай небезпечними і, налітаючи на корабель, можуть потопити його за кілька хвилин.

"Уперше такі хвилі були зафіксовані в 1997 році. Походження їх невідоме, при цьому їхня руйнівна сила вкрай висока.Підтвердили свою теорію фахівці завдяки створеній моделі величезного судна USS Cyclops, яке зникло в Бермудському трикутнику в 1918 році.  На борту судна під час аварії перебували 300 осіб", - сказано в повідомленні. 
Окрім того, вчені створили ефект "вибухової хвилі", яка, на їхню думку, призвела до аварії судна.

Нагадаємо, Бермудський трикутник — назва, що зазвичай вживається до території площею 4 тис. км² і утворює на карті трикутник з вершинами у Бермудських островах, Пуерто-Рико і південній Флориді (США). Вважається, що в цих межах за незвичайних обставин зникли декілька суден та літаків. Ще одна зона на протилежному боці планети, «море диявола», поблизу Японії, має схожу репутацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Португалії були масштабні лісові пожежі, в ході яких місцеві жителі змогли побачити таке рідкісне явище як вогненний смерч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?