Вчені навчили штучний інтелект виявляти потенційних самогубців
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені навчили штучний інтелект виявляти потенційних самогубців

Вчені навчили штучний інтелект виявляти потенційних самогубців
Джерело:  Science Alert

Дослідники переконані: штучний інтелект на основі даних сканування мозку зможе виявити людей, які є потенційними самогубцями. Новий алгоритм визначив людей, схильних до суїциду, з точністю 91%.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Американські вчені застосували методи машинного навчання для аналізу результатів МРТ-сканування людей, схильних до суїциду. Випробування спеціальної програми показали високу готовність технології до медичного застосування - з 34 учасників експерименту ШІ безпомилково визначив 17 з 17 осіб, які раніше намагалися вчинити самогубство, помилившись один раз на людині, яка не прагнула звести рахунки з життям.

Читайте також: Китайська компанія хоче вкласти велику суму у штучний інтелект

Вчені довели, що реакція мозку потенційних самогубців сильніше відрізнялася від реакції контрольної групи на словах "смерть", "проблема", "жорстокість", "безтурботність", "добре" і "похвала".

Дослідники зробили висновок, що мозок людини схильної до суїциду відрізняється особливим видом активності, який при своєчасній діагностиці можна легко виявити.

Проте, інші лікарі стурбовані тим, що є багато проблем з використанням діагностики такого роду в медичних установах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Google розробила штучний інтелект, здатний малювати картини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?