Вчені назвали хворобу, яка може витіснити коронавірус
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали хворобу, яка може витіснити коронавірус

Вчені назвали хворобу, яка може витіснити коронавірус
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені звертають увагу на те, що деякі віруси "конкурують" за місце в тілі людини. Британські науковці з Університету Глазго нещодавно дійшли висновку, що звичайний вірус застуди (риновірус) сильніший за коронавірус. За словами фахівців, ці переваги можуть мати короткотривалий ефект. Але риновірус настільки поширений, що може допомогти придушити коронавірус. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "BBC Україна".

Щоб пояснити свою гіпотезу, науковці пропонують людям уявити клітини в носі, горлі та легенях, як ряд будинків. Щойно вірус потрапляє всередину, він може або тримати двері дому відчиненими, щоб впустити інші віруси. Або, навпаки, зачинити їх, щоб жити без сусідів. За словами експертів, аденовіруси схильні до спільного проживання.

"Грип – один з "найегоїстичніших" вірусів і майже завжди працює один. Хоч відомо, що "в компанії коронавірусу" йому таки подобається. Було багато припущень про те, як SarS-CoV-2 впишеться в таємничий світ "вірусних взаємодій". Але рік соціальної дистанції зупинив поширення усіх інших вірусів та ускладнив їхнє вивчення", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що представники Центру вірусних досліджень в Глазго взяли копію слизової оболонки дихальних шляхів людини та заразили її коронавірусом та риновірусом, який є однією з найпоширеніших інфекцій у світі. Вони дійшли наступних висновків:

  • Якщо риновірус та SarS-CoV-2 випустити одночасно, то перший пригнічує коронавірус.

  • Якщо ж риновірусу дати 24 години фори, то у коронавірусу просто не буде шансів.

  • Навіть тоді, коли вчені випустили SarS-CoV-2 на 24 години раніше, риновірус все одно виявився сильнішим.

"SarS-CoV-2 не розвивається, його дуже пригнічує риновірус. Це дуже цікаво, тому що висока поширеність звичайної застуди може знизити кількість нових випадків зараження SarS-CoV-2", – наголосив доктор Пабло Мурсія.

Як повідомляв ONLINE.UA, група американських науковців провела дослідження з приводу ефективності вакцини Pfizer/BioNTech у боротьбі проти південноафриканського штаму коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?