Вчені назвали найбільш небезпечні для психіки соціальні мережі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали найбільш небезпечні для психіки соціальні мережі

Вчені назвали найбільш небезпечні для психіки соціальні мережі
Джерело:  online.ua

Британські вчені дослідили вплив соціальних мереж на психічне здоров’я молоді. У підсумку виявилось, що соціальна мережа Instagram є найбільш небезпечною для психіки, особливо для дівчат. У той час відеохостинг YouTube було визнано найкориснішим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідження Королівського товариство охорони здоров’я Великобританії.

Щоб отримати необхідні результати, науковці провели масштабне опитування, в якому взяли участь 1479 людей у віці від 14 до 24 років. Хлопці та дівчата відповідали на перелік питань про те, як YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook і Twitter впливають на їхню самооцінку та почуття щастя.

Респондентам запропонували оцінити кожну з соціальних платформ за 14 критеріям: рівнем депресії, самотності, кібербуллінгу, тривоги, сприймання свого тіла та іншими показниками.

Виявилось, що соцмережа Instagram особливо негативно позначається на дівчатах – «ідеальні» фотографії популярних блогерів змушують їх думати, що їхні тіла та обличчя недостатньо гарні.

Нагадаємо, що кілька днів тому представники соціальної мережі Інстаграм анонсували скасування «лайків» під фотографіями. Ця функція вже включена у 7 країнах світу. Протягом найближчого часу вона буде додана і для українських користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?