Вчені назвали найнебезпечніше місце в історії планети
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали найнебезпечніше місце в історії планети

Вчені назвали найнебезпечніше місце в історії планети
Джерело:  online.ua

Палеонтологи із США після тривалих досліджень нарешті назвала найнебезпечніше місце в історії планети Земля. За їхніми словами, ним була Сахара 100 мільйонів років тому. Науковці звертають увагу на те, що її населяли люті хижаки, а саме - літаючі рептилії і крокодилоподібні мисливці. Що важливо розуміти, до подібного висновку фахівці дійшли після того, як проаналізували результати досліджень за майже 100 років. У наукових працях вивчалися останки копалин хребетних тварин, які знаходили і продовжують знаходити на південному сході Марокко - в регіоні, відомому як група Кем Кем. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на SciTechDaily.

"Це, мабуть, найнебезпечніше місце в історії планети Земля, місце, де людина не протрималася б дуже довго", - зазначає провідний автор дослідження, доцент кафедри біології в Університеті Вейна доктор Нізар Ібрагім.

За його словами, понад 100 мільйонів років тому на згаданій території була велика річкова система, яку населяли різні види водних і наземних тварин.

"Серед них - троє найвідоміших хижих динозаврів, зокрема акулозубий кархародонтозавр (довжиною більше восьми метрів і з зубами завдовжки до 20 сантиметрів), швидкий бігун з довгими ногами дельтадромеус (близько восьми метрів завдовжки), а також кілька хижих літаючих плазунів (птерозаврів) і крокодилоподібні хижаки", - пише видання.

Окрім того, зазначається, що у воді також жили дуже небезпечні хижаки, до прикладу, прісноводна акула-пила з зубами, схожими на кинджали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мешканці нашої величезної та прекрасної планети продовжують ділитися унікальними кадрами з найрізноманітніших куточків Землі. Так, у Великій Британії жителі Уельсу неочікувано виявили на березі річки мертву істоту, яка одночасно схожа і на крокодила, і на рибу. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?