Вчені назвали найщасливіший вік для більшості людей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали найщасливіший вік для більшості людей

Вчені назвали найщасливіший вік для більшості людей
Джерело:  online.ua

Чимало науковців та простих людей донедавна вважали, що найкращі роки людини припадають на молодість. Експерти були переконані, що нібито у 20-25 років ми відчуваємо себе найщасливішими, проте нещодавно дослідники довели, що це була хибна гіпотеза.

Джерело: Fast Company

Коли найщасливіший вік у житті більшості людей

Компанія OnePoll запитала в учасників свого дослідження: "Якби ви могли прожити життя в одному віці, який би ви обрали?". Відповіді респондетів приголомшили вчених.

З'ясувалося, що:

  • переважна кількість опитаних хотіла б зупинитися на віці 36 років;

  • 4 з 10 учасників відповіли, що ніколи не хотіли б повернутися у своє 20-річчя;

  • чимало респодентів стверджують, що вони не тільки виглядають молодшими за свій справжній вік (в середньому на 5 років), а й відчувають себе молодше на 6 років.

Окрім того, майже 50% опитаних заявили, що підтримують активне довголіття.

Чому більшість людей вважають себе найщасливішими після 30

"Здавалося б, у віці 30-45 років на людину звалюється багато проблем: сім'я, кар'єра, догляд за літніми батьками, покупка житла. Складно уявити, що саме на цей період припадають найщасливіші роки життя. Однак, за словами науковців, люди дійсно визнавали, що їм доводиться нести більше відповідальності, але при цьому вони говорили про почуття глибокого задоволення", - пише видання.

Опитані зізнаються, що саме після 30 почали відчувати себе в розквіті сил. За словами респондетів, вони витратили чимало сил та часу на побудову кар'єри та відносин і нарешті прибули до "пункту призначення" - періоду, коли можна насолоджуватися результатами своїх старань.

"Ці дані можуть свідчити про те, що сьогодні як мінімум необхідно переглянути своє ставлення до життя за 30 і відійти від стереотипів", - наголошують вчені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?