В Інституті наукової інформації вчені прийшли до висновку, що кава знижує ризик захворіти діабетом другого типу, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert.
Вказано, що було проведено аналіз даних 185 210 осіб, які брали участь у 30 дослідженнях про каву. З'ясувалося, що 3-4 чашки кави в день значно знижують ризик діабету 2 типу. Цей показник зменшується на 25 відсотків у жінок і чоловіків.
Варто зазначити, що позитивний ефект показує і кава без кофеїну. За словами фахівців, напій має низку позитивних властивостей: протизапальний ефект, антиоксидантну дію, позитивний вплив на мікрофлору кишечника і навіть сприяє спалюванню жиру.
Нагадаємо, регулярне споживання кофеїну також знижує ризик розвитку розацеа (почервоніння на шкірі обличчя). До такого висновку прийшли учені Інституту Циндао в Китаї. Вказано, що для цього експерти оглянули понад 82 тисячі жінок. За весь період спостереження дослідники виявили майже 5 тисяч випадків розацеа.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Австралії з’явився заклад, в якому латте подають в авокадо; напій має назву аволатте. Авокадо розрізають навпіл, видаляють кісточку і м’якоть, потім в отриману ємність наливають каву. Кафе називає такий спосіб подачі «веганською чашкою».