Вчені назвали неочікувану користь кави
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали неочікувану користь кави

Вчені назвали неочікувану користь кави
Джерело:  online.ua

Вчені Техаського університету прийшли до висновку, що кава добре впливає на кишківник, підвищує рухливість м'язів і пригнічує ріст бактерій. Щоб з'ясувати це вони давали гризунам звичайну каву та каву без кофеїну протягом трьох днів, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert!.

Три доби дослідники спостерігали за змінами з в мікробному складі фекальних мас гризунів. Виявилося, що загальна кількість бактерій зменшувалася. Крім того, вплив 1,3% і 3% розчином кави на культури кишкових мікроорганізмів в чашках Петрі також пригнічувало ріст бактерій.

"Після вживання кави у щурів м'язи в нижніх відділах товстого кишківника краще скорочувалися.Напій стимулював реакцію м'язів при безпосередньому впливі на тканини в лабораторних умовах. Кава без кофеїну мала схожий ефект, що й звичайна кава", - йдеться в повідомленні.

За словами американських вчених, кава буде корисною при лікуванні післяопераційного закрепу та кишкової непрохідності. Однак все одно необхідно провести додаткові дослідження щоб визначити, чи сприяє кава нормальній мікробіоті кишківника чи патогенній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки. Це підтверджують результати дослідження Інституту Френсіса Кріка в Лондоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?