Вчені назвали ознаку наближення катастрофи
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали ознаку наближення катастрофи

Вчені назвали ознаку наближення катастрофи
Джерело:  online.ua

Міжнародна група вчених виявила тривожну ознаку наближення катастрофи. За словами фахівців, інтенсивність скорочення популяції комах досягла найвищої позначки. Так, популяції комах у багатьох регіонах світу скоротилися на третину.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Phys.org".

Науковці прийшли до висновку, що це свідчить про катастрофічний вплив людини на біосферу.

"Вчені-біологи зібрали понад мільйон безхребетних з 2700 видів комах на 300 дільницях. Чисельність багатьох з них за останні десять років сильно скоротилася. Крім того, багато рідкісних видів більше не зустрічаються там, де були помічені раніше. За словами дослідників, з 2008 року біомаса членистоногих зменшилася на 40% в лісах, і на дві третини на пасовищах. Крім того, комахи зникають в навіть незайманих лісах на охоронюваних територіях", - сказано в повідомленні.

Настільки різке скорочення комах фахівці називають "несподіваною і тривожною ознакою".

Як повідомляв ONLINE.UA,  група вчених Геологічної служби Сполучених Штатів Америки встановила, що у вічній мерзлоті перебувають 793 млн кілограмів ртуті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?