Китайські вчені дійши неочікуваного висновку: за їхніми словами, куркумін – природна речовина, що міститься в корені куркуми – здатна запобігти зараженню деякими небезпечними вірусами, зокрема ефективно захищає від вірусу денге, Зіка і гепатиту B. Як відомо, науковці й раніше говорили про протипухлинні, протизапальні і протибактеріальні властивості куркуміну, а також відсутність серйозних побічних ефектів його застосування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Science Daily.
Нові дослідження китайських вчених підтвердили тойфакт, що куркума у високих дозах здатна без побічних ефектів знищувати також один з різновидів альфа-коронавірусу – збудника трансміссівного гастроентериту, який вражає свиней і завдає шкоди сільському господарству. Згідно з останніми даними, науковці з Китаю обробили експериментальні зразки клітин куркуміном різної концентрації, а потім спробували інфікувати їх збудником трансмісивного гастроентериту. І виявили, що високий відсоток куркуміну знижує число вірусних частинок в клітинній культурі.
"Дослідники припускають, куркумін впливає на вірус двома шляхами: безпосередньо вбиваючи вірус до того, як він вразить клітку; інтегруючись з вірусною оболонкою для дезактивації вірусу; змінюючи метаболізм клітин, щоб перешкодити вірусу проникнути в них", - йдеться в повідомленні видання.
Окрім того, наголошується, що вчені мають намір продовжити дослідження властивостей куркуміну, оскільки це допоможе краще зрозуміти механізм антивірусної дії цієї речовини в цілому і на трансмісивний гастроентерит зокрема.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в Україні знову зростає — у середу, 22 липня, зафіксовані 829 нових випадки зараження. Важливу інформацію можна знайти в нашому матеріалі.