Вчені назвали приправу, яка вбиває багато вірусів - це потрібно знати
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали приправу, яка вбиває багато вірусів - це потрібно знати

Вчені назвали приправу, яка вбиває багато вірусів - це потрібно знати
Джерело:  online.ua

Китайські вчені дійши неочікуваного висновку: за їхніми словами, куркумін – природна речовина, що міститься в корені куркуми – здатна запобігти зараженню деякими небезпечними вірусами, зокрема ефективно захищає від вірусу денге, Зіка і гепатиту B. Як відомо, науковці й раніше говорили про протипухлинні, протизапальні і протибактеріальні властивості куркуміну, а також відсутність серйозних побічних ефектів його застосування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Science Daily.

Нові дослідження китайських вчених підтвердили тойфакт, що куркума у високих дозах здатна без побічних ефектів знищувати також один з різновидів альфа-коронавірусу – збудника трансміссівного гастроентериту, який вражає свиней і завдає шкоди сільському господарству. Згідно з останніми даними, науковці з Китаю обробили експериментальні зразки клітин куркуміном різної концентрації, а потім спробували інфікувати їх збудником трансмісивного гастроентериту. І виявили, що високий відсоток куркуміну знижує число вірусних частинок в клітинній культурі.

"Дослідники припускають, куркумін впливає на вірус двома шляхами: безпосередньо вбиваючи вірус до того, як він вразить клітку; інтегруючись з вірусною оболонкою для дезактивації вірусу; змінюючи метаболізм клітин, щоб перешкодити вірусу проникнути в них", - йдеться в повідомленні видання.

Окрім того, наголошується, що вчені мають намір продовжити дослідження властивостей куркуміну, оскільки це допоможе краще зрозуміти механізм антивірусної дії цієї речовини в цілому і на трансмісивний гастроентерит зокрема.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в Україні знову зростає — у середу, 22 липня, зафіксовані 829 нових випадки зараження. Важливу інформацію можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?