Вчені назвали рецепт довгого та якісного сну
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали рецепт довгого та якісного сну

Вчені назвали рецепт довгого та якісного сну
Джерело:  Behavioral Medicine

Американські експерти з’ясували, що оптимісти набагато рідше мають проблеми зі сном у порівнянні з тими, хто дивиться на світ переважно у песимістичних тонах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Behavioral Medicine.

Розальба Ернандес з університету Іллінойсу в Урбані-Шампейн та її колеги вивчили зв’язок між оптимістичним світоглядом і якісню сну. Для визначення рівня оптимізму людини кожен з добровольців мусив відповісти на 10 питань. Обробивши результати, психологи встановили, який настрій переважає у людини – позитивний чи негативний.

Результати дослідження охопили понад 3,5 тисячі осіб у віці від 32 років до 51 року.

У анкеті вчені також питали добровольців про тривалість і якість сну, та про наявність симптомів безсоння або денної сонливості. Крім того, в певний час доби учасники експерименту носили датчики активності.

Порівнявши отримані результати, вчені дійшли висновку, що більш оптимістичний настрій майже завжди знижує частоту розладів сну.

У оптимістів шанси добре виспатися були на 31% вищі, ніж у тих учасників дослідження, хто більш песимістично дивиться на світ.

Причиною міцного сну оптимістів було те, що їм легше долати нервові розлади, оскільки у них підвищена стійкість до стресів.

Нагадаємо, що не так давно вчені назвали рік, коли людина починає старішати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?