Медики з Південної Кореї прийшли до висновку, що шоколад може сприяти уповільненню втрати слуху, а також появи шуму у вухах у людей середнього віку, передає ONLINE.UA з посиланням на результати дослідження, що були опубліковані у журналі Nutrients.
"Вчені в рамках національного обстеження здоров'я і харчування у 2012-2013 роках провели аналіз стану здоров’я людей.Вони виявили, що ризик втрати слуху у віці від 40 до 64 років значно нижче серед людей, які регулярно вживають шоколад", - сказано в повідомленні.
За словами фахівців, які прокоментували результати своїх досліджень, в какао містяться хімічні речовини, звані поліфеноли. Вони мають сильні антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть захистити від пошкодження слуху.
Варто зазначити, що за останніми прогнозами вчених, майже половина людей у віці від 12 до 35 років, а це близько 1,1 мільярда осіб, ризикують втратити слух. Причина – гучна музика, яку вони слухають в навушниках.
Як повідомляв ONLINE.UА, вчені рекомендують, щоб вбудована система для смартфонів і цифрових аудіоплеєрів визначала тривалість прослуховування аудіозаписів і рівень звуку, автоматично знижувала гучність, коли перевищений ліміт.