Вчені назвали смачний продукт, який вберігає від втрати слуху
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали смачний продукт, який вберігає від втрати слуху

Вчені назвали смачний продукт, який вберігає від втрати слуху
Джерело:  online.ua

Медики з Південної Кореї прийшли до висновку, що шоколад може сприяти уповільненню втрати слуху, а також появи шуму у вухах у людей середнього віку, передає ONLINE.UA з посиланням на результати дослідження, що були опубліковані у журналі Nutrients.

"Вчені в рамках національного обстеження здоров'я і харчування у 2012-2013 роках провели аналіз стану здоров’я людей.Вони виявили, що ризик втрати слуху у віці від 40 до 64 років значно нижче серед людей, які регулярно вживають шоколад", - сказано в повідомленні.

За словами фахівців, які прокоментували результати своїх досліджень, в какао містяться хімічні речовини, звані поліфеноли. Вони мають сильні антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть захистити від пошкодження слуху.

Варто зазначити, що за останніми прогнозами вчених, майже половина людей у віці від 12 до 35 років, а це близько 1,1 мільярда осіб, ризикують втратити слух. Причина – гучна музика, яку вони слухають в навушниках.

Як повідомляв ONLINE.UА, вчені рекомендують, щоб вбудована система для смартфонів і цифрових аудіоплеєрів визначала тривалість прослуховування аудіозаписів і рівень звуку, автоматично знижувала гучність, коли перевищений ліміт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?