Вчені назвали точні дати закінчення пандемії в Україні та інших країнах
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені назвали точні дати закінчення пандемії в Україні та інших країнах

Вчені назвали точні дати закінчення пандемії в Україні та інших країнах
Джерело:  online.ua

Вчені із Сінгапурського університету технологій та дизайну (SUTD) спробували спрогнозувати закінчення пандемії коронавірусу в Україні та інших країнах. Зазначається, що їхні прогнози базуються на основі аналізу статистичних даних. Отже, згідно зі звітом науковців, уже 18 травня ситуація з поширенням вірусу в Україні покращиться на 97% у порівнянні з піком, до 28 травня – на 99%, а остаточно пандемія в нашій країні завершиться 7 липня. Що найцікавіше, за словами вчених, "переломний момент" Україні уже минув – це сталося 21 квітня. Вказано, що дослідники з SUTD вивчили дані зі 131 країни та використовували математичну модель поширення коронавірусної інфекції, яка враховує динаміку як заражених, так і одужавших, передає ONLINE.UA.

Окрім того, вчені зазначають, що в США спалах коронавірусу завершиться 5 вересня, у Британії – 20 серпня, в Німеччині – 5 серпня, у Франції – 8 серпня, в Італії – 30 серпня і в Росії – 19 серпня. Якщо брати середні цифри по світу, то пандемія завершиться 20 жовтня. Також вказано, що найдовше епідемія буде тривати у Бахрейні – до 6 квітня 2021 року.

Дослідники також звертають увагу на те, що до будь-яких прогнозів слід ставитися з обережністю, і попереджають про небезпеку "надмірного оптимізму".

Варто зазначити, що Кабмін прогнозує пік пандемії в Україні на 3-8 травня. 12 травня наша країна готується до першого етапу виходу з карантину. Однак, якщо послаблення обмежень призведе до нового спалаху коронавірусу, то їх знову посилять.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що після Великодня, коли в Україні були певні порушення карантину, минув лише тиждень, і приріст захворюваності коронавірусом через це, можливо, буде впродовж наступних семи днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?