Вчені неочікувано знайшли у людській голові новий орган
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені неочікувано знайшли у людській голові новий орган

Вчені неочікувано знайшли у людській голові новий орган
Джерело:  online.ua

Науковий прогрес невпинно рухається вперед, а вчені з різних куточків світу не втомлюються дивувати шокуючими та сенсаційними відкриття. Цього разу міжнародну спільноту приголомшили дослідники з Нідерландського інституту раку, яким вдалося зробити несподіване анатомічне відкриття — саме вони знайшли всередині людської голови невідомий раніше набір слинних залоз. Наголошується, що під час обстеження пацієнтів на рак передміхурової залози за допомогою розширеного типу сканування під назвою ПСМА ПЕТ-КТ дослідники помітили щось дивне у задній частині носогорла. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Radiotherapy&Oncology.

Варто звернути увагу на те, що раніше вчені вважали, що у людини є три набори великих слинних залоз. Однак лікарі з Нідерландів стверджують, що виявили раніше непомічений четвертий набір слинних залоз.

"Він розміщений майже у центрі голови — між носом і над піднебінням. Відкривачі назвали цей набір трубчастими залозами через особливості анатомічного розташування. Трубчасті залози під час сканування виявили у всіх 100 обстежених пацієнтів. Окрім цього, наявність цього органу підтвердили й під час розтину двох трупів – жінки та чоловіка", — йдеться в повідомленні.

Вчені припускають, що раніше його не помічали внаслідок важкодоступності органу. "Четвертий набір великих залоз" виявили під основою черепа, де його дуже важко помітити під час ендоскопії. Цілком ймовірно, отвори каналів можна було б помітити й раніше, однак лише частково.

"Крім того, показати цю структуру під час сканування можуть лише новітні методи візуалізації ПСМА ПЕТ-КТ, які значно точніші, ніж звичайні КТ та МРТ.  Але важливо розуміти, що для підтвердження висновків нідерландських вчених недостатньо сотні людей. Для точних та остаточних тверджень необхідно провести значно масштабніше дослідження", — пише видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14-річна Аніка Чебролу з Техасу неочікувано для всіх знайшла ефективну терапію проти COVID-19 — усі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?