Вчені оцінили, який захист проти коронавірусу дає імунітет після хвороби
Категорія
Політика
Дата публікації

Вчені оцінили, який захист проти коронавірусу дає імунітет після хвороби

Вчені оцінили, який захист проти коронавірусу дає імунітет після хвороби
Джерело:  online.ua

Нове дослідження команди британських учених уточнило спроможність антитіл боротися проти повторного зараження коронавірусом COVID-19. Згідно з останніми даними, йшлося про період у наступні 5 місяців після одужання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на UK Style.

Британських експертів схвилювали висновки Імперського коледжу Лондона про нетривалість ефективної відповіді антитіл на інфекцію. Це питання широко вивчали з жовтня, аби дослідити точні показники.

За даними Служби суспільної охорони здоров'я Англії, яка з червня тестує тисячі медиків, фіксуючи інфекцію та антитіла, з 6 600 людей повторні ознаки COVID-19 встановили попередньо у 44. Це вказує на ефективність імунітету у 83% у згаданий період.

"Тепер ми знаємо, що більшість з тих, хто заразився вірусом і розвинули антитіла, захищені від повторного зараження. Але ми ще не знаємо, як довго триває захист", - цитує видання професорку Сьюзан Гопкінс, провідну авторку дослідження.

Деякі особливості імунної реакції організму на коронавірус зареєстрували під час досліджень у Неваді. Там встановили, що антитіла зменшують активність після перемоги над хворобою. У разі повторної зустрічі з COVID-19 вони миттєво посилюють взаємодію.

Наразі Велика Британія стала осередком нових спалахів інфекції, однак цього разу — нового штаму. Водночас у королівстві до Нового року почали кампанію з масової вакцинації.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов виступив з терміновим попередженням після того, як навколо вакцини від китайської компанії Sinovac почало з’являтися дедалі більше чуток та неперевірених даних. Посадовець, в першу чергу, звернув увагу на те, що українська влада підписала договір про постачання COVID-вакцини не тільки з цією компанією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?