Вчені попереджають людство про глобальну катастрофу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені попереджають людство про глобальну катастрофу

Вчені попереджають людство про глобальну катастрофу
Джерело:  online.ua

Китайські вчені попереджають, що виверження супервулкану може призвести до глобальної катастрофи. Такого висновку дійшли в Інституті фізики атмосфери Китайської академії наук, передає ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

За словами науковців, потужне виверження вулкана може перервати природний процес відновлення озонового шару Землі. Вони проаналізували вплив вулканічних газів на стратосферу. Якби зараз в атмосфері планети виявилася половина всіх озоноруйнуючих речовин за 1990-ті роки, то рівень озону знизився б на 6% по всій Земній кулі і на 6,4% в тропічних широтах.

"При цьому виверження супервулкану призведе до зменшення озону на 2,5% у світі, і на 4,4% в тропіках. Крім того, у вулканічних газах міститься велика кількість галогенів, які також руйнують молекули озону. Учені поки не знають, як тонкий шар озону в палеозойську еру впливав на еволюцію живих організмів. Тому прорахувати всі наслідки вулканічної катастрофи для сучасних людей неможливо", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно австралійські вчені виступили з невтішним прогнозом. Вони переконані, що на Землю чекає екологічна катастрофа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?