Вчені попереджають про наближення кліматичної катастрофи
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені попереджають про наближення кліматичної катастрофи

Вчені попереджають про наближення кліматичної катастрофи
Джерело:  online.ua

Американські вчені з Університетів Мічигану й Арізони прогнозують прискорення негативних кліматичних змін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на PHYS.org.

Вказано, що дослідники змогли вперше змоделювати глобальне потепління, яке сталося на Землі в ранньому еоцені близько 56 мільйонів років тому. Згідно з їхніми прогнозами, воно може повторитися в недалекому майбутньому.

"Вчені дізналися, що швидкість потепління значно збільшується зі зростанням рівня вуглекислого газу в атмосфері. Він сприяє зменшенню хмарності та непрозорості атмосфери, що в еоцені призвело до екстремального потепління. Період раннього еоцену був найспекотнішим на Землі за останні 66 мільйонів років. Він призвів до вимирання багатьох видів живих істот. Тоді температура поверхні Землі була на 14 градусів вище ніж зараз, а рівень вуглекислого газу - вдвічі вище", - сказано в повідомленні.

За словами вчених, якщо терміново не зменшити кількість вуглекислого газу, що надходить в атмосферу, то "сценарій еоцену" може повторитися.

Як повідомляв ONLINE.UA, група вчених Геологічної служби Сполучених Штатів Америки встановила, що у вічній мерзлоті перебувають 793 млн кілограмів ртуті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?