Вчені попереджають, що людство впритул наблизилося до глобальної катастрофи
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені попереджають, що людство впритул наблизилося до глобальної катастрофи

Вчені попереджають, що людство впритул наблизилося до глобальної катастрофи
Джерело:  online.ua

У Потсдамському інституті вивчення кліматичних змін вченим вдалося з'ясувати, що може врятувати крижаний щит у Західній Антарктиді від абсолютного зникнення, передає ONLINE.UA з посиланням на

Science Alert.

За словами дослідників, що людство максимально наблизилося до моменту, коли може бути перейдена точка неповернення в цьому питанні. Якщо крижаний щит розтане, то рівень світового моря підвищитися на три метри і під воду частково підуть Нью-Йорк, Шанхай і Токіо.

Фахівці стверджують, що щит може як мінімум 7,4 трильйона тонн штучного снігу. Його необхідно буде розпорошувати протягом 10 років, щоб він ущільнювався і притискав льодовик до підстильної породи.

Варто зазначити, що технічно здійснити такий план украй складно. Необхідно буде близько 12 тисяч вітрових турбін, але вони справлятимуть руйнівну дію на екосистему. Тому найкращим рішенням залишається скорочення викидів парникових газів.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  австралійські вчені виступили з невтішним прогнозом.  Вони переконані, що на Землю чекає екологічна катастрофа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?