Вчені пояснили, чим відрізняються чоловічі та жіночі ревнощі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, чим відрізняються чоловічі та жіночі ревнощі

Вчені пояснили, чим відрізняються чоловічі та жіночі ревнощі
Джерело:  online.ua

Нещодавно журнал Міжнародної академії сексуальних досліджень оприлюднив свіжі дані щодо гендерних відмінностей у питанні ревнощів. За словами авторитетних науковців, жіночі та чоловічі ревнощі справді дуже відрізняються, оскільки у чоловіків почуття ревнощів може спровокувати фізична зрада — не важливо, якщо вона не має емоційного зв’язку. Жінок може морально "знищити" просто емоційна зрада – навіть без сексуального контакту, передає ONLINE.UA.

Як зазначає видання, цим цікавим проєктом керували Девід Фредерік та Мелісса Фейлс, які уважно та детально проаналізували дані попередніх років, а також запропонували учасникам нового дослідження відверто відповісти, яка із ситуацій буде для них найбільш трагічною.

"Серед кількох варіантів людям потрібно було обрати одне твердження. Наприклад: "Ви дізналися, що у партнера був секс з кимось ще. Але без почуттів" або "Ви знаєте, що ваш коханий або кохана насправді любить іншу або іншого. Проте їх не пов’язують стосунки сексуального характеру", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що чоловіків найбільше роздратувала ситуація, в якій їхня половинка мала тілесний зв’язок з іншим, навіть без кохання. Про це заявили 54% чоловіків респондентів. Що цікаво, лише 35% жінок розгнівала аналогічна ситуація, коли їм потенційно могли зрадати, однак без почуттів.

На переконання вчених, все це пов'язано з еволюцією. За їхніми словами, протягом тисячоліть головним завданням чоловіків було продовження роду. І ця відповідальність базувалася на довірі.

"Таким чином, думка про те, що партнерка спить з іншим, викликає обурення. А закоханість без інтимних стосунків не загрожує продовженню роду. Жінок турбує інша проблема – чоловіка вкраде інша жінка", — пояснюють фахівці.

Вони також наголошують, що таке пояснення результатів дослідження наразі просто теорія. Вчені нагадують, що окрім еволюції, на поведінку в стосунках впливають ще й інші фактори: культура, національність, географія, екологія, індивідуальність.

Раніше ONLINE.UA розповідав, як  перше кохання впливає на долю людини  та її світосприйняття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?