Вчені пояснили, чому не можна пити каву перед сніданком
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, чому не можна пити каву перед сніданком

Вчені пояснили, чому не можна пити каву перед сніданком
Джерело:  online.ua

Чимало людей полюбляють насолодитися філіжанкою кави вранці перед сніданком, однак не так вже й багато із нас знають про те, що вживання цього ароматного напою натщесерце може мати потенційно небезпечні побічні ефекти. Щоб з'ясувати це іноземні вчені влаштували дослідження, в якому брали участь 29 молодих людей - кожен з них пройшов через три експерименти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання British Journal of Nutrition.

"Після нормального нічного сну учасники отримували солодкий (цукровий) напій, який грав в експерименті роль сніданку. Також учасники пили солодкий напій після поганого нічного сну (вчені будили їх щопівгодини). Та після настільки ж поганого сну учасники пили міцну чорну каву відразу після пробудження. Солодкий напій вони отримували через пів години. Кожен раз в учасників перевіряли рівень глюкози в крові після вживання солодкого напою, який відповідав середньому сніданку по калорійності", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що після однієї ночі з поганим сном науковці не зафіксували погіршення метаболізму глюкози в учасників дослідження: він був, як після нормального сну. Що цікаво, цей висновок автори дослідження назвали обнадійливим, оскільки раніше подібні експерименти демонстрували протилежні результати: поганий сон протягом всього однієї ночі "звинувачували" в істотному погіршенні обміну речовин.

"Якщо учасники пили каву за пів години до сніданку після ночі з поганим сном, рівень глюкози після їжі в крові у них збільшувався на 50% в порівнянні з показниками тих днів, коли ранок починався не з кави. Це не вперше вчені приходять до подібних висновків. Деякі наукові роботи пов'язують кофеїн з розвитком стійкості тканин до інсуліну (це фактор ризику розвитку цукрового діабету 2 типу)", - пише видання.

За словами вчених, кава після важкої ночі допомагає подолати втому, однак може створити іншу проблему: знизити толерантність організму до глюкози, отриманої зі сніданком. Дослідники наголошують, що ймовірність порушення метаболізму глюкози буде менше, якщо пити каву після сніданку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені пояснили, як більшість людей можуть усвідомлювати свою смерть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?