Вчені пояснили, чому не завжди вдається виявити коронавірус
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, чому не завжди вдається виявити коронавірус

Вчені пояснили, чому не завжди вдається виявити коронавірус
Джерело:  online.ua

Очільниця Інституту охорони здоров'я Вищої школи економіки Лариса Попович поділилася важливими даними - вона розповіла про те, що деякі тести недостатньо чутливі і можуть не помітити антитіл до коронавірусу, якщо вони наявні в невеликій кількості. Окрім того, наголошується, що якщо тести невдало вибирають антиген, то замість коронавірусу можуть виявити залишкові сліди інших вірусів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російске агентство "РБК".

"Іноді бувають помилкові результати, тому що невдало вибрали шматочок генома... якщо є симптоми хвороби, то тести потрібно здавати кілька разів", - наголосила Лариса Попович.

Радник генерального директора Фонду міжнародного медичного кластера, кандидат медичних наук Ярослав Ашихмин, звернув увагу на те, що у людини є дві системи імунітету. За його словами, при тестуванні коронавірусу увага зверталася, переважно, на систему імунітету, яка виробляє антитіла, і відсоток хворих оцінювали саме за антитілами.

"Але крім антитіл, існує клітинний імунітет, який під час зараження, в тому числі коронавірусом, спрацьовує непомітно. Безсимптомне захворювання коронавірусом означає, що система клітинного імунітету змогла впоратися, і організм не задіяв імунну систему й антитіла. Тести на роботу клітинного імунітету зробити складно, з такими тестами працюють лише поодинокі лабораторії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні у червні почалася друга хвиля епідемії COVID-19. Нещодавно очільник Максим Степанов виступив з оголошенням щодо летальності вірусу. За його словами, в Україні показник смертності сягнув 2,6%. Для порівняння він навів Німеччину, де ця цифра сягає 4%, а також Сполучені Штати з 5%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?